MEIBES - spolehlivé systémy pro kotelny

Cégprofil

Profesionálně s námi!

Modern és dinamikusan fejlődő. Ilyen a Meibes vállalat, a fűtéstechnikai rendszerek jelentős, világszerte ismert gyártójának és forgalmazójának jelenlegi profilja. A színesség és terjedelmes választék az alapítás idejétől jelentősen megemelkedett. Mivel gondosan figyelemmel kíséri a piac igényeit, kínálatában egész sor olyan terméket találunk, melyek a legszigorúbb ökológiai és energiatakarékossági szabványok összehasonlításában is megállják helyüket. Példaként hozhatnánk fel a 2008-ban bemutatott új szolár-szivattyú csoportokat vagy az alacsony energiaigényű szivattyúcsoportokat, melyek a világelső szivattyúgyártók együttműködésével jöttek létre. Így a Meibes a vállalatcsoport keretén belül a megújítható források kihasználásának fejlesztője és technikának gyártója lett.

A Meibest ma két fő osztály alkotja. Meibes Rendszerek Osztálya, melyhez a kazán, szolár-technika, hőszivattyú valamint a flexibilis csatlakozású technika termékeinek területe tartozik. A második a LOGOtherm osztály, melynek lényegéhez a lakóházakhoz való rendszerek, a decentralizált melegvíz előállítás és távhőállomások tartoznak.

A Meibes vállalat üzleti aktivitása nem korlátozódik csak az európai piacra. Fontos kereskedelmi képviseleteik megtalálhatók a folyamatosan fejlődő orosz illetve az amerikai piacon is. Ennek ellenére legjelentősebb piacként maradt Németország, Spanyolország, Portugália és Nagy-Britannia.

MEIBES – cégtörténet

  • 1961 (Altwarmbüchenben Hannover mellett), megalapításra kerül a központi fűtés szerelésre specializálódott Meibes családi vállalat. A vállalat később fűtésrendszerek és szerelvények gyártására és értékesítésére tért át.
  • 1970 jHelmut Meibes, a vállalat egyik alapítója, előadásokat indít Csehszlovákiában és egy sor kelet-európai országban.
  • 1989 vállalati fiók nyitás Lipcsében.
  • 1993 Csehországban megalapításra kerül a Meibes s.r.o. leányvállalat, mint a Meibes Schnellmontagetechnik GmbH anyavállalat kereskedelmi képviselete. Idővel a Meibes márkájú fűtéstechnika rendszerek és alkotóelemek csehországi kizárólagos forgalmazójává vált.
  • 1996 a csehországi piaci pozíció megszilárdulása a LOGOthem rendszerekkel történő első projektek megvalósulásának köszönhetően.
  • 1996 a fő gyártóüzem áttelepül a Lipcse melletti Gerichshainba.
  • 2001 a Meibes társaság a holland Aalberts Industries Vállalatcsoport részévé válik. A Meibes s.r.o. cseh leányvállalat beindítja az Aalberts Industries Vállalatcsoport többi társult vállalatának, - melyek képviselete a csehországi piacon még nem valósult meg,- képviseletét is a csehországi piacon.
  • 2003 a Meibes s.r.o. a gáz, víz, fűtés, légtechnikai szakterületek Szakmai Nagykereskedelmi Szövetségének partnerévé vált.
  • 2004 Aalberts Industries vállalatcsoport 100% részesedést szerez a Meibes csoportban20
  • 2009 a német Rossweiner Armaturen und Messgeräte vállalat teljesen belépett a Meibes csoportba. Rossweiner márka alatt találkozunk vízmérőkkel, hőmérőkkel és termosztatikus szelepekkel.