MEIBES - spolehlivé systémy pro kotelny

Kényelmes fűtés légtelenítés

Vissza

A levegő régóta a fűtés ellensége. A hőátadás csökkenésén kívül korróziót is okoz. Mindkét kellemetlenség a légtelenítéssel előzhető meg. Tanácsot adunk abban, hogyan egyszerűsítsék ezt a műveletet.

Ha a fűtés nem fűt

A fűtésrendszerben keletkező levegőre figyelmeztet az a tény, hogy a fűtőtest helyenként teljesen hideg, holott a kazán maximális üzemben működik. A leggyakrabban a radiátor felső részében vagy az egyik végén fordul elő. A fűtés belevegősödésére a bugyborékoló hang is utalhat. Ellenőrizze minden téli időszak előtt, hogy a fűtése megfelelő formában van-e. – Ezzel elejét veheti a kellemetlen meglepetéseknek a hideg napokon.

Légtelenítés tegnap és ma

A fűtés légtelenítése ma már nem egy hosszadalmas maratoni művelet egy edénnyel és egy ronggyal az egész házon át. Tudta, hogy a radiátortól radiátorig szaladgálás teljesen elkerülhető? A MEIBES katalógusban olyan alkatrész is megtalálható, amivel a légtelenítés önműködővé válik. Az automatikus szelep sok időt és bosszankodást spórol egész évben.

Szelídítse meg a levegőt az okosszeleppel.

A gondtalan fűtésről a Flexvent automata légtelenítő szelep gondoskodik. Bevált formaterv és kivételes hatékonyság könnyen megszabadítja a fűtőtestekben bugyborékoló levegőtől. Elég telepíteni olyan helyekre, ahol összegyűlik a levegő, és a légtelenítést már el is felejtheti. Ez a sárgaréz szerelvény úszó elven működik. A felgyűlt levegő annak süllyedését és a légtelenítő szelep nyitását eredményezi. A levegő távozása után az úszó ismét felemelkedik, és a szelep elzár A beszereléstől sem kell várnia mást - egy pillanat alatt megoldható.

Egy megoldás, amivel elűzi a tél minden félelmét, a MEIBES-től az Ön fűtésrendszerének. Mondjon igent a korszerű fűtésre még ma!