MEIBES - spolehlivé systémy pro kotelny

A MEIBES tudja, hogyan alkosson okos fűtésvezérlést

Vissza

A fűtés és a hidraulika már több éve a kisujjunkban van. Mivel innovációból soha sem elég, a MEIBES portfólióját a fűtésrendszerek és a zónaszabályozás új választékával bővítjük. A márkánk égisze alatt megkezdtük egy megbízható német gyártó új szabályzóinak a forgalmazását. Ezek az ügyfelek aktuális igényeit veszik figyelembe, így a legkorszerűbb szabályzásnak, vizualizációnak és kommunikációnak örülhetünk.

Korszerű szabályozás minden funkcióban

A fűtésszabályzások ma már rendelkeznek minden kommunikációs csatornával. Standard felszerelés az USB csatlakozó a helyi beállításokhoz, és az internetes kommunikációs port. Az autóiparban is közkedvelt CAN bus gyűjtő teszi lehetővé, hogy a szabályozók összehangolt csapatként működjenek. A teljes fűtésrendszert egy 3,2”-os nagy képernyővel a tenyeréből kezelheti. Az aktuális hőmérsékletek, az üzemi információk és az áttekinthető grafika segít folyamatos ellenőrzés alatt tartani a fűtést.

Könnyű kommunikáció és vezérlés az interneten keresztül

Azért, hogy bárhonnan szabályozhassa a fűtését, a rendszer cloud-porttal is rendelkezik. Ez teszi lehetővé a könnyű hozzáférést és az aktuális állapot vizualizációját. A cloudhoz csatlakozás után automatikusan készen áll a szabályozók hőérzékelőinek archívuma. A cloud megoldás gondoskodik a kényelmes vezérlésről akár okostelefonon keresztül is, amihez nincs szükség további alkalmazás telepítésére. A szabályozók néhány tucat hidraulikus sémát használnak, ami könnyen aktiválható bonyolult konfiguráció nélkül. Erre a célra a legalkalmasabb megoldást a HCB szabályozók kínálják.

HCB sorozatú szabályozók

Ez a szabályozó típus kiválóan illeszkedik a panelbe kialakított 144x96 mm méretű szabványosított kivágásba. Kiválóan pótolja más márkák kiszolgált szabályozóit. A HCB sorozatnál választhatja az egy közvetlen fűtőkör és melegvíz előkészítés hidraulikus bekötését (SUD típus). De képes két kevert ekviterm fűtőkör, egy melegvíz előkészítő, egy szoláris vízmelegítő vagy keringtető kezelésére is (a TUMMD típus). A források szabályozásához a szabályozó két típusú jelet használ: kapcsolt vagy analóg (0-10 V) jelet, esetleg hárompontos modulációs jelet.

Szabályozás a HCW sorozattal

A HCW típus a magasabb kategóriájú szabályozók közé tartozik. A hardver felszerelésével és a telepítés módjával tér el az előző sorozattól. Telepíthető közvetlenül a falra, és nem szükséges elosztószekrénybe kötés. Az akár 5 kevert fűtőkört vezérlésén túl képes a melegvíz előkészítő, a keringtető szivattyú, a szoláralkalmazás, a szilárd tüzelésű kazán, a hőtárolós tartály, a medence alkalmazás és a teraszos kezelés vezérlésére is. A HCB sorozathoz hasonlóan ezek a szabályozók is előre konfigurált sémával rendelkeznek. Ezen felül szabadon módosítható, vagy kiegészíthető saját logikával is. Két kivitelben készül. A HCW810 kivitelnél 8 analóg bemenet, 8 digitális kimenet, 2 analóg kimenet és 2 pulzus kimenet található az energia mérőkre. A HCW1620 típusnál 16 analóg, 16 digitális és 4 analóg kimenettel számolhatunk, ezen kívül 4 pulzus kimenet található az energia mérőkre. Az ethernet és az USB port mindkét típusnál természetes.

Bemutatkozik a HCM sorozat

A szabályozók legfelsőbb kategóriája a HCM modell. Egy önálló vezérlőpanelről van szó, amelyhez CAB bus révén akár 20 darab I/O modul is csatlakozhat. Egy modul sorkapcsaira 8 analóg, 8 digitális és 2 analóg kimenet kapcsolható. Ezeken kívül még 2 pulzus kimenetet is tartalmaz. Az a szabályozó típus minden fent említett alkalmazásnál kiválóan használható. Az alkalmazkodókészségének köszönhetően gondoskodik a zóna szabályozásról, a redőnyvezérlésről vagy az öntözőrendszerről és a háztartási automatikákról. A HCM sorozatú szabályozók a központosított hőforrásoknál érvényesülnek igazán, például a teraszosan épített kazánok, hőcserélő állomások, de a családi házak vagy nyilvános épületek fűtésszabályozására és a zóna szabályozására is alkalmasak.

A MEIBES szabályozók teljes egészében az ügyféligényekből indulnak ki, akik a fűtésrendszer csúcsszabályozására helyezik a hangsúlyt. A változások egyértelműen láthatóvá válnak a jelentősen csökkenő üzemi költségeken. Melyik okos újdonságot választaná a tervéhez Ön?!